Elfsteden-camping ’t Séleantsje investeerde fors in centrumgebouw
Ook nieuwe campercamping

MOLKWERUM (NL) – Met een totaal nieuw centrumgebouw en een nieuwe 17 plekken tellende campercamping gaat camping ’t Séleantsje van Marianne en Johannes de Vlugt het nieuwe seizoen in. Vele tonnen hebben ze erin gestoken.


Campingbaas Johannes de Vlugt met Miss Tulip 2009, vaste gast Elisa Broer uit Heerenveen, voor het nieuwe centrumgebouw. Van de op tournee zijnde tulpenkoningin ontving hij de nieuwste evenementen- en attractiefolder van Friesland Holland.
Klik op foto voor vergroting 

De Molkwerumer camping bestaat al 45 jaar. In 1990 namen Johannes en zijn echtgenote het 200 plaatsen tellende kampeerbedrijf over van zijn ouders. Vorig jaar bouwden ze een schitterend recreatiecentrum met een kantine die mooier en groter is dan menig restaurant. “Een multifunctionele zalencombinatie, ook geschikt voor gebruik in de winter voor bijvoorbeeld yogalessen en bijeenkomsten.” In het hoofdgebouw bevinden zich de ook de receptie met toeristische infocentrum en de keuken.


Foto 1: ’t Séleantsje heeft één van de mooiste en grootste kantines van Friesland.
Foto 2: De ondiepe Molkwarder Bocht is een prachtplek voor jong en oud.
Klik op foto's voor vergroting

 
Aan de overkant van de weg, tegenover het Séleantsje, legde de familie De Vlugt een nieuwe campercamping aan. Een overnachting met toeters en bellen kost daar maar 10 euro. Wie op de camping zelf wil staan betaalt 5 euro meer voor het parkeren van zijn “Reisemobil”. Verbazingwekkend: onlangs vond een Duitser met een kampeerauto van dik 100.000 euro, die beslist op de hoofdcamping wilde staan, 15 euro per nacht te veel.......
Klik op foto voor vergroting

Mysterieus Molkwar
De Vlugt’s camping staat pal aan de zeedijk, aan de Elfstedenroute, niet ver van Hindeloopen. Het bedrijf biedt de huurders van de honderd vaste plekken en de honderd passantenplaatsen een mooi strandje en een fantastisch uitzicht op de Bocht van Molkwar. Het dorp, dat net als Hindeloopen ooit werd bevolkt door gezinnen met schippers en matrozen aan het roer, heeft een wat mysterieuze reputatie. Het stond bekend als het Friese doolhof, het was er ’s nachts vaak aardedonker en wie zich dan op Molkwerumer paden begaf, kon zich wel eens te pletter schrikken van een in het zwart gestoken jutter of jatter. Johannes de Vlugt houdt de herinnering aan duistere tijden levendig met een zelfgebrouwen drankje: ‘Molkwarder Nacht’, een dropdrankje op basis van wodka. Nee, geen berenburg, want daar hadden de op Scandinavië en de Baltische staten georiënteerde zeelieden niets mee.


Pikdonkere oppepper van gastheer Johannes: Molkwarder Nacht.
Klik op foto voor vergroting

Info: www.camping-seleantsje.nl
Tourist Information: www.frieslandholland.nl
Meer nieuws: www.friesland-holland-nieuws.nl