Leeuwarden – Nog een paar dagen en dan gaat de 55ste editie van de Caravana van start. Met een volledig uitverkocht beurscomplex blijft de Caravana onverminderd populair. Dat de Caravana de grootste en populairste vakantiebeurs van Nederland is, blijkt wel uit de diverse (wereld)primeurs die hier naar toe gebracht worden. De Caravana start op donderdag 22 januari en duurt t/m dinsdag 27 januari 2015 en vindt plaats in het WTC Expo in Leeuwarden.

1983401418743745704

Tijdens de Caravana is het WTC Expo Leeuwarden volledig bezet door kampeerliefhebbers en heerst er een ultieme vakantiesfeer. Met een oppervlakte van ruim 40.000 m2 aan expositieruimte is de Caravana de grootste kampeerbeurs van Nederland. De Caravana biedt een indrukwekkende verzameling caravan- en camperprimeurs, tenten, vouwwagens vakantietrends en kampeeraccessoires. Daarnaast kan de bezoeker bij de vele campings, VVV’s en recreatieparken terecht om de ideale vakantiebestemming te boeken.

De Caravana Elfstedentocht
Het thema van de 55e jubileum editie van de Caravana is ‘de Elfstedentocht’ en ‘winterkamperen’. Exact op de plek waar de tocht der tochten ieder jaar zou kunnen plaatsvinden is dit jaar een heuse Caravana Elfstedentocht georganiseerd. In plaats van op de ijzers zal deze tocht plaatsvinden per kampeermiddel: In de camper of in de auto met de caravan, vouwwagen of tent.
Ook aan de bezoekers van de Caravana is gedacht. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een stempelkaart, en kan zodoende de route over de beurs lopen. De laatste stempelpost is gevestigd in de ijshal, naast het complex van het WTC Expo. Aan het behalen van een volle stempelkaart zit een leuk voordeel; een gratis rondje schaatsen!

Camper en Caravan van het Jaar verkiezing
Een van de hoogtepunten van de Caravana is de Caravan en Camper van het Jaar verkiezing. Deze verkiezing is een initiatief van de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen. De jaarlijkse vakjury, bestaande uit journalisten met ruime ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt, bepalen de uiteindelijke winnaars. In deze verkiezing neemt de jury alle modellen mee die in dat modeljaar nieuw of (sterk) vernieuwd waren verschenen. De consumentenprijs moet op het moment van de jurering bekend zijn. Innovatie levert extra waardering op. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de opening van de Caravana 2015. Beide winnaars zijn de gehele beurs te bewonderen op de stand van de KCK.

Caravana Designwedstrijd
Ook in de kampeerbranche is het tegenwoordig steeds belangrijker om duurzaam te werk te gaan. Het gebruik van lichte materialen en een laag energieverbruik zijn een must, maar ook luxe en design spelen een belangrijke rol. Designers aan hogescholen en Universiteiten binnen Nederland hebben hun perceptie van ‘het kampeermiddel van de toekomst’ uitgewerkt. De maquettes van deze ontwerpers zijn te vinden in Friezenhal op stand 4200. Bezoekers kunnen tot en met 27 januari stemmen op het ontwerp dat zij later graag op de weg zouden zien rijden.

Caravana 2015 wordt gehouden van donderdag 22 tot en met dinsdag 27 januari in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is op donderdag, zaterdag, zondag en maandag geopend van 10.00 – 18.00uur. Op vrijdag van 10.00 – 21.00 en dinsdag van 10.00 – 17.00uur. www.caravana.eu